Indonesië: een exotische en avontuurlijke eilandengroep

Indonesië is een prachtige exotische eilandengroep en een avontuurlijke vakantiebestemming voor toeristen die op zoek zijn naar unieke natuur, een rijke culture traditie en een tropisch klimaat. De eilanden Java en Bali behoren tot de favoriete bestemming van heel wat Nederlandse reizigers. We overlopen even enkele dingen die je zeker gezien moet hebben wanneer je deze twee eilanden hebt bezocht.

De Borobodur is wellicht één van de bekendste bestemmingen van Java. Dit immense boeddhistische heiligdom ligt centraal in het eiland. Deze tempel stamt uit de achtste of negende eeuw na christus en is één van de oudste en bekendste Boeddhistische monumenten. Het heiligdom geldt nog steeds als gebedsoord voor boeddhistische monniken.

Java telt een aantal vulkanen die voor de avontuurlijkste onder de toeristen een absolute must zijn om te bezoeken. De Bromo vulkaan, een favoriet onder de vulkaanliefhebbers, maakt deel uit van het Tengermassief in Oost-Java. Na een wandeling door een verlaten maanlandschap kan je de vulkaan zien roken, want hij is nog actief. De laatste uitbarsting dateert van 2011. Andere bekende vulkanen en kraters zijn de Merapi en de Krakatau. Die laatste ligt op een vulkanisch eiland tussen Java en Sumatra.

Bali is een klein eiland ten westen van Java en eigenlijk kan je het eilandje in zijn geheel als een topbestemming omschrijven. Bali is heel wat idyllischer dan het grote Java, waar je naast de prachtige natuur vaak ook schrijnende armoede en grote industrie-steden ziet. Bali is echter helemaal anders en het eilandje lijkt volledig toegespitst op toeristen met zijn prachtige witte stranden, mooie hotels, resorts en onaangetaste natuur. Wil je even tot rust komen tijdens een avontuurlijke reis, dan zijn enkele dagen genieten in Bali de perfecte oplossing.