De Kanaaleilanden

Voor de Normandische kust bevindt zich een eilandengroep, genaamd De Kanaaleilanden. Ondanks dat het minder dan 2 uur vliegen is vanaf Schiphol Amsterdam, waan je je in een heel andere wereld. De schitterende en veelzijdige bestemming is deel van Groot Brittannië en bestaat uit vijf grotere en meerdere kleine eilanden. De meest bezochte eilanden zijn Jersey, Guernsey, Herm, Sark en Alderney.

Jersey, het grootste eiland van de Kanaaleilanden, is 10 kilometer lang en 16 kilometer breed. Het staat bekend om de vuurtoren La Corbiére en het Elizabeth kasteel, welke bij vloed niet bezocht kunnen worden. Het pad ernaar toe komt bij hoogwater volledig onder water te staan, waardoor het onbegaanbaar wordt. Het getijdeverschil op Jersey is op één andere locatie in de wereld na het grootst. Een verschil van 10 meter is hier geen nieuwtje! In de hoofdstad St. Helier kun je fijn winkelen en heerlijk eten. Weg van de steden heeft Jersey prachtige witte stranden en mooie baaien, zoals Rozel Bay en Bonne Nuit Bay. Houdt u van wandelen? De Noord- en Westkust van het eiland lenen zich uitstekend voor een wandeltocht. Het eiland is een schat van herinneringen door de Franse invasie en de 2e Wereldoorlog. Er zijn vele musea, bunkers en war-tunnels die het bezoeken waard zijn.

Guernsey is kleiner en rustiger dan Jersey, maar is erg divers. Hierdoor hoeft u zich geen moment te vervelen. Het eiland is erg geschikt om te wandelen en te fietsen, maar is ook geliefd bij surfers vanwege de harde wind die er regelmatig voorkomt. Met hun subtropische uitstraling zijn de Kanaaleilanden zeer geschikt als vakantiebestemming. Beleef een topvakantie op één van de paradijselijke plekken!

Meer informatie van Travel4Reasons over de Kanaaleilanden: Vakantie KanaaleilandenVakantie Guernsey en Vakantie Jersey