Lissabon: Sfeervol genieten in Portugal

Lissabon, ook wel Lisboa genoemd, is de hoofdstad van Portugal. De stad is de perfecte combinatie van sfeer, geschiedenis en cultuur. Omdat de stad op zeven heuvels is gebouwd, zijn de straten soms erg steil. Daarentegen maakt dat de plek juist erg sfeervol en gezellig. Lissabon is een goede vakantiebestemming, aangezien het warme en droge zomers kent.  Maar de stad kent niet alleen warme zomers. Vaak zijn ook de winters zonnig en fijn, met temperaturen rond de 15 graden.  De hoofdstad heeft vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Zo is er het Hiëronymietenklooster, waar onder andere de ontdekkingsreiziger Vasco de Gama begraven ligt.

Voor de reiziger die meer van drukte houdt is het Rossio, het belangrijkste plein van de stad, een echte aanrader om te bezoeken. In de wijk Bairro Alto kunt u vele uitgaansgelegenheden en knusse restaurants vinden. ’s Avonds is deze wijk het meest levendige deel van de stad. Bairro Alto ligt ongeveer dertig meter hoger dan de rest van de stad en is vanuit het centrum met een speciale lift te bereiken. In het ‘nieuwe centrum’ van Lissabon, Parque das Nações, vind je onder andere een aquarium, de Vasco da Gama Tower, het Vasco da Gama winkelcentrum, een kabelbaan en een treinstation.

Tevens heeft de stad twee bruggen die het bezoeken waard zijn. De Ponte 25 de Abril, de brug die Lissabon met de zuidoever van de Taag verbindt, en de Vasco da Gama brug. Deze laatstgenoemde brug is wel 17 km lang! Lissabon is een stad met vele gezichten waardoor iedereen zich er kan vermaken. Ervaar het zelf!

Geïnteresseerd in een vakantiewoning in Portugal? Bekijk het vakantiehuis aanbod van Holidayhomesportugal.nl en vind uw ideale vakantiehuis. Aanmelden kan via deze link.