Optimaal genieten van je vakantie in Spanje

Als je op vakantie Spanje gaat is het belangrijk dat je geniet van elke seconde dat je er bent. Behalve het prachtige weer en het heerlijke strand, kun je ook nog eens goed uitgaan elke avond. En je weet, bij uitgaan hoort een drankje… en een knipoog.

Flirten is erg leuk en gebeurt vaak tijdens het uitgaan. Ook in Spanje wordt er heel wat af geflirt. Het klopt dat er veel Nederlanders rond lopen, maar ook veel Spanjaarden zijn  aanwezig om te dansen. Als je echt gaat flirten met een Spaanse, moet je op verschillende dingen letten. Spanjaarden vinden de sarcastische, donkere humor van ons Nederlanders niet leuk. Dat betekent dat je moet opletten wat je zegt, want je natuurlijke, ironische reactie moet je er niet uitflappen. Dat gaat niet gewaardeerd worden. Daarbij zijn Spanjaarden vaak snel beledigd. Dus mocht je zoiets er uit gooien, dan kan het vaak een belediging zijn voor je gesprekspartner. Ook praten over gehandicapten wordt niet gewaardeerd.

Nu lijkt het alsof Spanjaarden een hekel hebben aan alles. Wat natuurlijk niet zo is. Heel veel Spanjaarden hebben een enorme liefde voor leedvermaak. Dat vinden ze helemaal geweldig. Wel opletten, want heel veel betekent niet iedereen. Duik niet meteen die hoek in, om er vervolgens bedrogen uit te komen. Leedvermaak vinden ze dus humoristisch en humor is het allerbelangrijkste tijdens het flirten.

Ook de slechte openingszinnen zullen in de smaak vallen. De meest suffe openingszinnen zullen vaker werken dan je denkt. Natuurlijk zijn ze alleen maar grappiger als je wat te drinken hebt gehad. Het allerbelangrijkste is dus de humor. Buiten dat is zelfverzekerdheid ook goed. Maak je dus geen zorgen als je op iemand afstapt, mocht het fout gaan, zie je ze namelijk toch nooit meer! Na deze tips is het wat je nu nog moet doen, je lastminute Spanje boeken!