Spanje, het populairste vakantieland onder Europeanen

Als je aan zomervakantie denkt, is de zon waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. De zon is geliefd bij vrijwel iedereen. Logisch, aangezien deze enorme ster vele positieve effecten op de mens heeft. Zonlicht heeft een belangrijke invloed op het slaapgedrag van de mens en zorgt ervoor dat wij goedgehumeurd zijn. Bij weinig zonlicht of tijdens donkere dagen zijn meer mensen depressief dan wanneer de zon schijnt. Zonlicht is niet alleen goed voor ons humeur, het is ook goed voor de beenderen, de verliefdheid en het immuunsysteem.

Spanje is een land om lekker te genieten van de zon. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur er 25 graden en de zon schijnt er gemiddeld 11 uur per dag. Het populairste vakantie-eiland van Spanje is Mallorca, een plek waar iedereen zich kan vermaken. Overdag kan je op het eiland vele (water)sporten beoefenen, terwijl de vakantieganger die het liever rustig aan doet zich vermaakt op het strand. ’s Avonds heeft Mallorca een bruisend nachtleven. De hoofdstad Palma de Mallorca is het toeristische hart van het eiland. De charmante stad is erg gezellig en heeft vele historische gebouwen, restaurants en winkels.

Een andere plek waar de zonliefhebber tot zijn recht komt, is Salou. Salou mag zich prijzen om haar lange reeks stranden, die wordt onderbroken door rotsachtige natuur en aangelegde boulevard. Ook hier kun je vele (water)sporten beoefenen, zoals windsurfen en golfen. In Salou zijn veel historische gebouwen, parken en monumenten te vinden. Bezoek eens de Santa María del Mar kerk of de Cybernetische fonteinen. Een echte aanrader is PortAventura; een attractieparkresort aan de Costa Dorada. Het resort heeft een 4-sterren accommodatie en een groot themapark. Heb je stalen zenuwen? Raap dan al je moed bij elkaar en stap in de snelste achtbaan van Europa: de Furius Baco.