Een wintersportvakantie in de Franse Alpen

Genieten van een wintersport in de Franse Alpen is heel eenvoudig. De Franse Alpen hebben zo veel te bieden. In dit deel van Frankrijk liggen de beroemde skigebieden Les Trois Vallees en Les Portes du Soleil. Hier vindt elke skisporter wel een afdaling die aansluiten bij zijn/haar sportieve niveau, van beginners tot de professionals.

De apres ski in Frankrijk had in het verleden een imago van saai en wat minder levendig. Dat is tegenwoordig wel anders. Het aanbod van gezellige restaurants met aandacht voor de Franse keuken tot bruisende uitgaansgelegenheden is afwisselend en ruim, rekening houdend met verschillende leeftijdsgroepen.

Het is heel vrijblijvend als u voor een wintersportvakantie kiest vanaf uw ‘eigen accommodatie’. Als u liever bij uw brandende openhaard wilt uitrusten van een actieve dag in de sneeuw, kan dat ook. Dat is ook de kracht van deze ski-resorts, iedereen kan op een eigen manier genieten van een wintervakantie in de Franse Alpen.

De Franse Alpen

De Franse Alpen

Oostenrijk heeft dan de naam dat de bergtoppen professioneel hoog zijn, maar de bergtoppen van de Franse Alpen zijn op plaatsen nog hoger. In dit deel van Frankrijk liggen de skigebieden nog hoger. Ondanks de hoge ligging kan hier zowel de beginner als de gevorderden prima uit de voeten. De afdalingen in de Franse Alpen verbinden verschillende andere gebieden met elkaar zodat er ineens een groot gebied onstaat.

Bij Flaine vindt u 250km aan skipistes. Daarom kunt u hier schitterende en lange tochten op de skilatten maken, dwars door de natuur. Ontdek de beroemde skiresorts van Val Thorens en Les Deux Alpes. De skisport is niet meer de enige hoofdrolspeler tijdens een wintersportvakantie. InTignes ontdekt u het Swatch Snowpark,  een sportief paradijs voor de snowboarders. Naast langlaufen en snowboarden worden er steeds meer nevenactiviteiten ontwikkeld met andere uitdagingen zoals skisport met parachute, mountainbiken op sneeuwbanden, ijswandelen op de gletsjers, ijsklimmen op de gletsers.

Denk niet dat het allemaal hoog en professioneel is. Bij La Norma kunt u genieten van een familie wintersport met talloze voorzieningen voor jong en oud. Dit geldt voor de skischool voor kinderen van 3 jaar maar dit gaat ook op voor kinderoppas terwijl de ouders een avondje uit eten zijn. Een wintersport in de Franse Alpen is voor iedereen anders, rustig of ontspannend, actief of intensief , bruisend of heel natuurlijk.

Een ding is voor iedereen gelijk; jong en oud zal met volle teugen genieten van deze wintervakantie.